Bildkälla: Stockfoto

TESLA INC (TSLA)

veckans graf Precis som många andra teknikaktier så har Tesla återhämtat sig rejält från det dystra fjolåret. Sedan årsskiftet har Tesla-aktien avancerat över 75 procent vilket kan jämföras med den negativa kursutvecklingen på drygt -65 procent under 2022.

Den senaste prisutvecklingen har givetvis påverkat handelsmönstret till det positiva. Exempelvis noteras aktiekursen ovanför samtliga glidande medelvärden vilket indikerar ett påtagligt momentum.
2023 startade med en kraftig uppgång som saknade nämnvärda rekyler, för att sedan under mitten av februari starta en konsolideringsfas inom en svagt fallande trendkanal. Dessa konsolideringar kan anses vara hälsosamma och krävs för att den positiva trenden skall kunna hålla i sig under en längre tid. 

Under den föregående veckan bröt Tesla-aktien norrut från konsolideringszonen och sedan dess har aktiekursen stigit konsekvent under de senaste fem handelsdagarna. Kortsiktigt framåt bör en rekyl vara på sin plats givet den snabba uppgången samtidigt som momentumindikatorerna börjar “överhettas”, i samband med att priset tagit sig upp mot ett motstånd (utmanar årshögsta).

På längre sikt finns det utrymme för mer uppsida och då kan det vara värt att bevaka det närmaste motståndsområdet vid 237,4 samt gapet som sträcker sig från 257,5 - 263.

På nedsidan finns det närmaste horisontella stödområdet vid 207, vidare finns det risk för att priset ska söka sig ner för att återtesta primärtrenden alternativt taket av den tidigare fallande trendkanalen, en prisnivå som representerar stor historisk handelsvolym.

Veckans graf är skriven av: Anton, Augere

https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER