I SAMARBETE MED TWIIK
Bildkälla: Twiik

Twiik står redo att skala upp sin affär på den snabbväxande marknaden för digital- och hybridträning

Intervju: Den globala marknaden för digital träning värderas i år till 11 miljarder dollar och redan 2026 beräknas den vara värd 80 miljarder dollar. Om man vill investera i folkhälsa och den snabbväxande digitala träningsbranschen så är Twiik en intressant möjlighet. Twiik erbjuder en funktionell och mångsidig teknisk plattform som stöder alla delar av hälsokedjan, från att hjälpa individer att nå sina mål till att hjälpa personliga tränare, tränare och gym när de tar steget till digital verksamhet. Det berättar Twiiks vd Anders Gran.

Berätta om Twiik och bolagets affärsidé

–Twiik startades 2014 och idén om Twiik växte fram i en tid när utbudet av träningsappar och tjänster växte enormt. Vi har utvecklat en mångsidig teknikplattform som består av en applikation för träningsutövare och ett webverktyg för personliga tränare och gym. Via vår plattform kan kunderna, i form av gymkedjor och fristående personliga tränare, sälja träningsupplägg och rådgivning till konsumenter. Bland våra större kunder finns i dagsläget Actic, Fitness24Seven, Friskis & Svettis samt Puls & Träning. Personliga tränare och gym kan via vår plattform både erbjuda program och kurser som säljs styckvis men även löpande abonnemang för tillgång till träningsinnehåll. Vår intäktsmodell baseras dels på licensintäkter från tränare och gym, dels på delar av intäkterna från konsumentförsäljningen. 

Marknaden för digital träning växte enormt under pandemiåren. Hur har den digitala träningstrenden utvecklats efter pandemin?

–Efter pandemin har vi sett en tydlig utveckling som innebär att allt fler väljer hybridträning, vilket innebär att man kombinerar hemmaträning via digitala träningsappar med träning på gym, yogacenter eller gruppträning. Det är en långsiktig utveckling som är här för att stanna. Träning efter pandemin är definitivt inte antingen eller, många strävar i stället efter att kombinera det bästa från två världar. Många personliga tränare använder exempelvis vår app för att skicka träningsprogram och instruktioner till sina kunder. Sammantaget innebär detta att efterfrågan på vår teknikplattform är fortsatt stark även efter pandemin.

2021 var ett starkt år och 2022 har börjat med fortsatt tillväxt för er, både avseende omsättning och användning av Twiiks plattform. Berätta mer om hur bolaget har utvecklats under 2021 och hittills under 2022.

–Antalet aktiva användare per månad har under hela perioden ökat kontinuerligt. I april 2022 ökade antalet användare exempelvis med 150 procent jämfört med samma månad 2021 och även SaaS-affären fortsätter att växa. Tillväxten sker alltså även efter att träningsbranschen gått tillbaka till ett normalläge efter pandemin.

Ni genomför nu en nyemission som kan tillföra 12,1 miljoner kronor före emissionskostnader. Vad ska pengarna användas till?

Vi befinner oss i en intensiv tillväxtfas med målet att bli en ledande plattform för onlineträning för tränare och gym. Emissionen ger oss möjlighet att utveckla och expandera vår affär ytterligare. Dels genom fortsatt uppskalning av vår existerande SaaS-tjänst mot tränare och gym, dels genom fortsatt utveckling av vår teknikplattform för att möjliggöra nya produkter och tjänster.

Vilka faktorer gör Twiik till ett intressant bolag för presumtiva aktieägare?

–Ett skäl till att bli aktieägare i Twiik är det faktum att vi kan leverera teknologi hela vägen från konsumenttjänster till kompletta träningsappar med de stora wellnesskedjorna som avsändare – vår potentiella marknad är därmed väldigt stor och vår positionering närmast unik. Medan fler aktörer på marknaden ökar konkurrensen ut mot konsument, gynnar det oss då vi kan leverera tjänster till hela kedjan. Twiik är en av de mest kompletta plattformarna för digital träning och hybridträning, vill man investera i folkhälsa och den snabbväxande digitala träningsbranschen så är vi marknadens ledande aktör. Den globala marknaden för digital träning värderas i år till 11 miljarder dollar och redan 2026 beräknas den vara värd 80 miljarder dollar.

Ni är i dagsläget verksamma i Sverige, Norge och Tyskland. Hur ser era expansionsplaner ut framöver?

–Vår ambition är att bearbeta marknaden ytterligare i de länder där vi redan bedriver verksamhet. På sikt väntar lansering i fler europeiska länder.  När vi tar oss an ny geografisk marknad gör vi det i nära samarbete med våra kunder. Därefter anpassar vi utformningen av vår plattform utifrån de lokala förutsättningarna. I nästa steg kan vi påbörja en mer aktiv bearbetning. Det är i SaaS-affären, alltså vår licensaffär gentemot gymkedjor och liknande, som vi ser den primära tillväxtpotentialen i närtid. Våra avtal med ledande wellnessaktörer som Actic och Friskis & Svettis innebär att vi snabbt kan skala upp antalet användare i vår tekniska plattform. Fördelen med att utveckla vår SaaS-affär är dessutom att det genererar stabila och återkommande intäktsflöden. Vi har en teknikplattform som kan skalas upp i princip oändligt mycket, vilket innebär att vi på sikt ser en hög potential att även skala upp våra löpande SaaS-intäkter.

Hur ser du på Twiiks kort- och långsiktiga tillväxtpotential?

–Vi utvecklar hela tiden Twiik med visionen att skapa en plattform för att hjälpa inspiratörer, tränare och gym att nå en bredare publik samtidigt som vi gör detta till en hållbar affär. Vi erbjuder en plattform som stöder alla delar av hälsokedjan, från att hjälpa individer att nå sina mål till att hjälpa personliga tränare, tränare och gym när de tar steget till digital verksamhet. Vi kan dessutom bidra till våra kunders merförsäljning och affärsutveckling. Sett till branschens tillväxttakt och vår position som underliggande system och infrastruktur har vi god potential för tillväxt.

Fakta: Twiik är ett innovationsbolag med säte i Malmö och kontor i Stockholm. Bolaget utvecklar digitala lösningar som gör det möjligt för tränare och gym att skapa innovativa digitala träningstjänster och därmed digitalisera sitt tjänsteerbjudande och göra bra träning tillgänglig för en större målgrupp. Twiik är noterat på Nasdaq First North Stockholm.

Hemsida

Läs prospektet här

Teckna via Mangold

Läs VD brevet här

 

Text: Annika Wihlborg

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Twiik. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER