Bildkälla: Börsvärlden

Vilse i investerarlabyrinten?

Investerarguide I Börsvärldens egna investerarguide kan du läsa en djuplodad genomgång av investerarstrategier. Vilka finns och vilka passar dig? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev och du får möjlighet att ladda ner guiden.

Fullfjädrad aktieinvesterare är det ingen som blir direkt från start och i många fall kan det vara en livsvarig process att utveckla sin investeringsstrategi. Ett av de första stegen man som investerare ställs inför är om man skall göra allt investeringsarbete själv eller om man tänker ta hjälp i den inledande processen för att skapa sin egen investeringsstrategi? Hur mycket tid man tänker lägga ned på sitt sparande och placeringsbeslut är en annan viktig fråga. Har man intresse av att följa börsens och marknadens rörelser varje dag? Varje vecka eller vill man bara se över sina investeringar någon gång per år – kanske varje kvartal?

Till det kommer också funderingar som rör hur lång sparhorisont man har för sitt investerade kapital. När kan det bli aktuellt att finansiera ett boende? Bilda familj och planering av när man tänkt gå i pension? Utöver det brukar man också säga att man kan ta på sig lite mer risk i sitt sparande ju yngre man är och ju tidigare man börjar investera för att sedan, när det närmar sig slutmålet med sitt sparande och investeringar, så sänker man succesivt risken. Under senare år har det också blivit allt vanligare att man lägger in aspekter på hur hållbart man vill investera, där det längre tillbaka i tiden mer handlade om att genera en god avkastning på sitt investerade kapital. Det är de stora frågorna, de stora penseldragen, som man behöver ha svaret på innan man tar sig an uppgiften att börja utforma sin egen investeringsstrategi.  

Som prenumerant kan du ladda ner vår 79-sidor långa investerarguide där du hittar proffsens alla hemligheter om Börsen! 

Anmäl dig till nyhetsbrevet här

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER