Bildkälla: Stockfoto

AAC Clyde Space ser Space as a Service som ett tillväxtområde med stor potential - vd

Satellitteknikbolaget AAC Clyde Space ser Space as a Service (SaaS) som ett tillväxtområde inom marknaden för småsatelliter, uppger vd:n Luis Gomes i en kommentar till Finwire.

Uttalandet sker mot bakgrund av att man utsett Peter Anderson till ny affärsutvecklingschef. Han har i en tidigare roll på bolaget bidragit till att utveckla kunderbjudandet Space as a Service.

Enligt Gomes är potentialen betydande inom detta område.

"Det är ambition att expandera användningen av SaaS som en lösning som en lösning för satellitoperatörer och företag som levererar rymdrelaterade tjänster, vilket gör tillgång till rymden enklare och billigare. SaaS erbjuder dessa bolag att fokusera på sina kärnverksamheter", förklarar Gomes.

Förutom SaaS så ser AAC en fortsatt efterfrågan inom marknaden för delsystem och komponenter. Även om denna del inte växer lika mycket som andra marknadssegment anses det fortfarande vara en viktig del av verksamheten med fortsatta tillväxtutsikter.

Uppdrag, särskilt sådana där man designar, bygger och testar en satellit ända fram till att den skjuts upp i omloppsbana, beskrivs som bolagets viktigaste marknad just nu. Det är ett område som växer snabbt.

"Denna tillväxt är förknippad med det växande intresset för konstellationer och vi ser det som en mycket intressant marknad för framtiden", avslutar bolagschefen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER