Bildkälla: Stockfoto

AAC Clyde Space startar dotterbolag i Afrika - vill dra nytta av snabbt växande efterfrågan

Satellitteknikbolaget AAC Clyde Space startar AAC Space Africa för att dra nytta av den snabbt växande marknaden för satelliter och rymdbaserade tjänster i Afrika. Det framgår av ett pressmeddelande.

AAC Space Africa ska leverera rymdprogram till den afrikanska kontinenten från sin bas i Kapstaden, Sydafrika. Det nya dotterbolaget kommer också vara gruppens kompetenscentrum för avancerad radiokommunikation. Det nya bolaget ska ledas av Dr Robert Van Zyl och Francois Visser. Med över 40 års erfarenhet av småsatelliter efter att ha varit pionjärer i den afrikanska kubsatellitsektorn.

Teamet som inledningsvis ska fokusera på radiokommunikationssystem förväntas växa snabbt under det kommande året för att möta den växande marknaden som väntas växa till 10 miljarder dollar år 2024.

"Förmåga att tillhandahålla data från rymden och övervaka viktiga områden över hela kontinenten kommer att bidra till att Afrika utvecklas i mycket högre takt under det kommande årtiondet. Lokal närvaro och expertkunskap i kombination med vårt befintliga affärserbjudande positionerar AAC på ett utmärkt sätt för att möta dessa växande behov. Vi ser fram emot att ta en aktiv roll i den sydafrikanska rymdsektorn och på den bredare marknaden", säger Luis Gomes, vd på AAC Clyde Space.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER