Bildkälla: Stockfoto

AB Inbev listar asiatiska verksamheten i slutet av september

AB Inbev listar asiatiska verksamheten i slutet av september

Öljätten Anheuser-Busch Inbevs notering av en minoritetspost i den asiatiska verksamheten är åter aktualiserad. Det meddelade företaget på torsdagen och nu senast uppger källor att listningen blir av i slutet av september, rapporterar The Star.

AB Inbev kommer att dra in cirka 5 miljarder dollar i samband med noteringen, som blir den näst största i år efter Ubers på 8,1 miljarder dollar. Tidigare planerade bolaget att dra in 9,8 miljarder dollar men siffran minskar nu när bolaget under tiden sålt sin australiska verksamhet till japanska Asahi för 11,3 miljarder dollar.

Enligt AB Inbev kommer listningen att hänga på ett antal faktorer och rådande marknadsförhållanden. Den senare faktorn ska ha varit avgörande för bolagets beslut att ställa in den initialt planerade noteringen av Asienverksamheten i juli, enligt Wall Street Journal.

Asienverksamheten kommer att listas på Hongkongbörsen, vilket blir välbehövligt för finansstaden som fått utstå en tuff sommar med regeringsprotester. För AB Inbev betyder noteringen pengar som ska användas för att beta av 100 miljarder dollar-skulderna efter förvärvet av SABMiller 2016.

Länkar och källor:

www.thestar.com.my

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER