Bildkälla: Stockfoto

Acroud slutför förvärv av sportbettingbolag

Bettingbolaget Acroud slutför förvärvet av ett sportbettingbolag som bolaget kommunicerade den 13 oktober 2020.

Förvärvet har visat en stark tillväxt under 2020 som förväntas fortsätta under 2021 och framåt. Baserat på förvärvets nuvarande intjäningsförmåga genereras cirka 0,9-1,0 miljoner euro i omsättning samt 0,4-0,5 miljoner euro i ebitda-resultat senaste tolv månaderna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Acroud betalar 1,5 miljoner euro för 51 procent av verksamheten vid tillträdet samt en köpoption om 49 procent av verksamheten i utgången av 2023 alternativt 2025. Förvärvet kommer att betalas kontant med befintlig kassa (40 procent) samt via egna aktier (60 procent). Tillträde sker med omedelbar verkan den 17 november 2020.

Den förvärvade verksamheten uppges vara ett snabbväxande lead generation bolag inom sportbetting positionerat på tillväxtmarknader så som Latinamerika, Afrika och Asien. Förvärvet förväntas accelerera bolagets tillväxt inom strategiska fokusområden så som sportbetting och Emerging markets.

Förvärvet omfattar ett tiotal tillväxtsajter vilka tillsammans med Acrouds nuvarande sportbetting- sajter kommer utgöra stommen i bolagets sportbetting-vertikal.

"Detta är en viktig pusselbit i implementeringen av Acrouds strategi att bli "Framtidens Mediehus" och en snabbväxande global utmanare inom digitala jämförelse- och nyhetstjänster. Det utförda förvärvet är tillsammans med övriga pågående förvärv transformativa för Acrouds verksamhet och vi strävar nu efter att effektivt slutföra dem. Den förvärvade verksamheten inkluderar SEO kompetens av världsklass och har en solid "track record" av att visa stark tillväxt vilket kommer gynna tillväxttakten i hela vår underliggande verksamhet", säger Robert Andersson, vd och koncernchef.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER