Bildkälla: Stockfoto

Adani-raset förvärras, förlusterna nu uppe i över 90 miljarder dollar

Kollapsen fortsätter för den indiske miljardären Gautam Adanis börsnoterade bolag efter förra veckans blankarattack från Hindenburg Research.

De ackumulerade förlusterna uppgår nu till över 90 miljarder dollar, rapporterar Bloomberg News.

Det fortsatta blodbadet under onsdagen utlöstes av att Credit Suisse meddelat att de inte tänker acceptera obligationer från Adanis bolag som pant för lån för private banking-kunder.

Flaggskeppsbolaget Adani Research föll som mest 30 procent. Då hade bolaget genomfört en nyemission på 2,5 miljarder dollar under tisdagen.

Gautam Adani kontrollerar via Adani Group totalt sju bolag på börsen. Dessa hamnade i skottgluggen förra veckan när Hindenburg släppte en rapport som kritiserade den höga användningen av offshore-bolag och uttryckte oro över det stora skuldberget.

Raset på börsen har inneburit att Adani inte längre är rikast i Asien eller Indien för den delen. Hans förmögenhet uppgår till 76,8 miljarder dollar, enligt Forbes. Det placerar honom på en 15:e plats och bakom landsmannen Mukesh Ambani som är rankad nia med 83,6 miljarder dollar. Ambanis förmögenhet är kopplad till konglomeratet Reliance Industries.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER