Bildkälla: Stockfoto

Adrigo Small & Midcap L/S ökade 9,16 procent i november - avkastat 28,75 procent i år

Fonden Adrigo Small & Midcap L/S steg 9,16 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 13,06 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 28,75 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Av fondens större innehav gav Bonesupport och Veoneer störst bidrag till avkastningen. Av de medelstora gav Vaccibody bra bidrag medan de mindre innehaven Calliditas Therapeutics och QLinea gav goda procentuella bidrag.

Fondens blankade innehav hade som grupp en negativ påverkan på avkastningen även om ett flertal positioner bidrog positivt.

I september förvärvades enligt fondens förvaltare den ledande aktören i Danmark, Comcare, och detta följdes i slutet av november upp av det större förvärvet av två enheter från Visma.

Framtidsutsikter och fokus.

"Vi noterade att marknaden la stor vikt vid indexomviktningar vilka fick stor påverkan på handelsvolymen under sista dagen i månaden. Vi å andra sidan fortsätter vårt bolagsfokus för att finna nästa, i vårt tycke, rimligt värderade och troligen missförstådda bolag. Vi har haft många bra och inspirerande möten senaste månaderna och har en bra pipeline framöver". Detta uppger fondens förvaltare.
Adrigo Small & Midcap L/S, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent9,16
Index MM, förändring i procent13,06
Fond i år, förändring i procent28,75
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER