Bildkälla: Stockfoto

Aeternum Capital rekryterar Henrik Carlman från Swedbank Robur - ska öppna kontor i Stockholm

Aeternum Capital, som den norska redarmiljardären John Fredriksen står bakom, rekryterar Swedbank Robur-förvaltaren Henrik Carlman. Det framgår även av ett pressmeddelande att investeringsbolaget tänker öppna kontor i Stockholm.

Carlman kommer bli Partner och Investment Director på det Vegard Søraunet-ledda investeringsbolaget med den uttalade ambitionen att vara en långsiktig och aktiv ägare i noterade och onoterade nordiska bolag.

- Aeternum är förmodligen den bästa uppsättning för investeringar jag någonsin sett. Kombination av det bästa med familly office, fond och investmentbolag ger dig som investerare möjlighet att agera friare, mer långsiktigt och närmre bolagen, säger Henrik Carlman i en kommentar till Finwire och fortsätter:

- Jag är övertygad om att modellen ger stora fördelar för att skapa avkastning. Lägg därtill ett starkt team… Det känns fantastiskt att få ansluta till team Aeternum.

Carlman har bland annat varit ansvarig förvaltare för den nordiska fonden Robur Microcap och den globala fonden Robur Fokus, där den senare inriktar sig även på större bolag.

De tre största innehaven i Robur Microcap, där Carlman står som ensam förvaltare, var Boule Diagnostics, Surgical Science, och Formpipe vid utgången av det första kvartalet. Cellink är ett namn som återfinns bland de största innehaven i båda fonderna.

En gemensam nämnare mellan Aeternum och Microcap är i sin tur norska Carasent, vars styrelse nyligen förstärktes av Anna Kinberg Batra.

Detta samtidigt som Aeternum Capital har ett uttalat fokus på sektorerna konsument, hälsovård, mjukvara och gaming, företagstjänster och industriella nischer.

I pressmeddelandet lyfts det fram att Carlman har levererat toppresultat i fonderna de senaste åren och har rankats AAA av Citywire. Microcap avkastade 110 procent på ett år vid utgången av det första kvartalet.

Vegard Søraunet uttrycker i pressmeddelandet att Henrik inte bara är en enastående förvaltare utan kommer även bli en mycket uppskattad kollega och affärspartner med stort förtroendekapital och hög integritet.

På den svenska börsen har det nyetablerade investeringsbolaget på kort tid seglat upp som storägare i AQ Group och Itab. Andra betydande innehav återfinns i bland annat OEM International, Addlife och Addnode.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER