Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Diagonal Bio

Covid-19-krisen har satt fokus på behovet av snabbare och billigare testsystem. Diagonal Bio är ett nytt bolag från Lund som tror de hittat ett sådant. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Diagonal Bio ska noteras på First North med första handelsdag den 6 juli. Teckningskursen är 10,50 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om omoget bolag, Diagonal Bio är bara 15 månader gammalt. Den andra handlar om höga emissionskostnader på 13,3 procent av erbjudandet.

Affärsvärlden konstaterar att bolaget är i tidig fas och kanske kunde insiderägandet vara bättre. Värderingen är möjligen något hög. Samtidigt finns klar och tydlig potential om projektet utvecklas enligt plan. Det krävs troligen också givet att det uppstår ett kapitalbehov om ett drygt år. Det är inte otänkbart att det behöver lösas med en nyemission.

"IPO-klimatet är något oförutsägbart men diagnostik tror Affärsvärlden är ett fält som drar till sig intresse. Chansen finns till en i alla fall kortsiktigt bra IPO och vi vill inte avråda från att teckna aktien men stannar i en fyra på vår tärning", skriver tidningen i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER