Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Alimak och Traction

Affärsvärlden ger köpråd för Alimak och Traction

Affärsvärlden rekommenderar köp av Alimak och Traction i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nent Group och nykomlingen Upsales Technology. Köprådet för Traction publicerades redan på onsdagen.

Nischade kvalitetsbolaget Alimak har mycket av det investerare söker. Affärsvärlden bedömer att det är läge att stiga på, efter att aktien tappat en femtedel av börsvärdet sedan i våras. Bolaget framstår som ett undervärderat kvalitetsbolag, anser tidningen och ger köpråd.

Investmentbolaget Tractions substansrabatt må vara kortsiktigt låg, men en stor defensiv krigskassa och den långsiktiga, aktiva värdestrategin lockar Affärsvärlden till ett nytt köpråd. Stiger aktien till riktkursen 230 kronor under det närmaste året är det dock läge att ta hem en kortsiktig vinst.

Det är tufft på marknaden för tv och streamingtjänster, men Nent Group verkar vara på rätt spår när det gäller den starka streamingtrenden. I tablån framöver finns det dock flera potentiella rysare, anser tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Marknaden för CRM-bolag är stekhet men frågan är om Upsales Technology, en nykomling på First North, är tillräckligt rustad för den stenhårda konkurrensen. Bolagets lilla marknadsposition och höga värdering lockar inte Affärsvärlden som ger rådet avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER