Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Arion Bank och SCA samt säljråd för Industrivärden

Affärsvärlden ger köpråd för Arion Bank och SCA samt säljråd för Industrivärden

Affärsvärlden rekommenderar köp av isländska Arion Bank och SCA i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Creades och lämnar säljråd för Industrivärden.

Investmentbolaget Creades onoterade tillväxtbolagsstrategi har framtiden för sig. På kort sikt är dock förutsättningarna tuffa för att det ska bli bättre än vad placerarna redan hoppas på. Creades är ett fint bolag, men flera spännande innehav. Till dagens värdering och de grumliga framtidsutsikterna avstår dock Affärsvärlden köpknappen och rådet blir avvakta.

Islands mirakelåterhämtning bryts av lågkonjunktur. Ge dock inte upp hoppet för Arion Banks lågvärderade bankstädning. Den långsiktiga avkastningspotentialen väger över konjunkturrisker, bedömer tidningen och ger köpråd.

Skogsbolaget SCA ser köpvärt ut, trots utförsbacke för konjunkturen. Aktiemarknaden ser ut att ha prisat in en vikande konjunktur, en potentialen från en uppvärdering av skogen kvarstår. Affärsvärlden rekommenderar därför nu köp i SCA på ett års sikt.

Investmentbolaget Industrivärden vill ta ett långsiktigt industriellt ansvar i sina storbolag. Det är hedervärt, men det kan dröja länge tills det tankesättet eventuellt ger mervärde till avkastningen snarare än bromsar. Nu är det återigen säljläge i aktien som handlas till låg substansrabatt och har stor cyklisk nedsida, anser tidningen och ger säljråd.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER