Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Konecranes och Acando samt säljråd för Radisson Hospitality

Affärsvärlden ger köpråd för Konecranes och Acando samt säljråd för Radisson Hospitality

Affärsvärlden rekommenderar köp av finska Konecranes och Acando i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sweco och samt säljråd för Radisson Hospitality

Teknikkonsulten Sweco är åter i en stark operationell fas med den högsta organiska tillväxttakten på tre år. På dagens nivåer kring kursrekord är värderingen dock i överkant för att Affärsvärlden ska ge ett köpråd och rådet blir därför att avvakta ett bättre ingångsläge.

Finska industri- och hamnkransbolaget Konecranes behöver med synergierna i jätteförvärvet MHPS inte hjälp av marknaden för att lyfta vinsten de kommande åren. Förvärvet och den låga värderingen lockar tidningen till att ge köpråd med riktkursen 40 euro på ett års sikt.

Striden om hotellbolaget Radisson Hospitality slutar med budpliktsbud. Den som har aktier bör sälja så snart det går. Affärsvärlden rekommenderar sälj och bedömer att utan kinesiska uppåtvindar faller aktien snart ned mot 25 till 28 kronor.

It-konsultsektorn är heta digitaliseringsvinnare i allmänhet och Acando i synnerhet. Bolaget är i en stark operationell trend och fortsatt multipelexpansion är motiverad. Aktien passar utmärkt i en långsiktig portfölj med hög direktavkastning. Tidningen ger köpråd med riktkursen 44 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER