Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för kvartett i årets sista utgåva av tidningen

Affärsvärlden ger köpråd för kvartett i årets sista utgåva av tidningen

Affärsvärlden rekommenderar köp av kvartetten G5 Entertainment, Vitec, finska Outotec och Micro Systemation i årets sista utgåva av tidningen.

Börsens förtroendekris för G5 Entertainment har på nytt gått oförtjänt långt. Även med stor osäkerhet kring en snabbrörlig mobilspelsbransch bör det välskötta småbolaget åtminstone värderas som sektorn. På kursnivåer under 90 kronor är G5-aktien nu återigen så pass nedpressad att Affärsvärlden än en gång vågar råda till spekulativt köp på låg värdering, både fundamentalt och relativt konkurrenterna.

Serieförvärvande mjukvarubolaget Vitec har nära fördubblats sedan köprådet i våras. Ändå framstår aktien inte som helt fullvärderad, bedömer tidningen som med viss tvekan landar i att ta fasta på bolagets kvaliteter och att uppvärderingen trots allt inte varit extrem. Långsiktiga behåller aktien, men opportunister kan säkra vinsten vid vår ettåriga riktkurs på 200 kronor, vilket ungefär motsvarar ett företagsvärde i relation till ebita på 20 gånger och ett p/e-tal på 25 på vinstprognosen för 2021. Affärsvärldens råd blir köp.

Finska gruvutrustningsföretaget Outotec håller på att köpas upp av Metso. Synergier tillsammans med bra utsikter för gruvbranschen gör det sammanslagna bolaget attraktivt. Tidningen ger köpråd för aktien och bedömer att det finns en uppsida på 20 procent det närmsta året.

Teknikbolaget Micro Systemation är efter en investeringstung period redo att skörda frukterna med en återgång till tvåsiffrig årlig tillväxttakt. Affärsvärlden tar rygg på insynspersonerna och ger köpråd. Tidningen bedömer att den låga värderingen är attraktiv med ett p/e-tal på 12,9 och ett företagsvärde i relation till rörelseresultatet på 8,8 på vinstprognosen för 2021.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER