Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger med viss tvekan rådet teckna Nordic Papers nyintroduktion

Nordic Paper tillverkar främst kraftpapper i Bäckhammar utanför Kristinehamn i Värmland. Nu vill de kinesiska ägarna sälja en stor del av bolaget vid en notering på Stockholmsbörsen. Prislappen lyser röd, men teckningsintervallet är stort liksom investeringsbehoven. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Ingen nyemission sker i samband med noteringen, det är befintliga aktier som säljs. Priset ska sättas i intervallet 40 till 52 kronor per aktie motsvarande ett börsvärde på 2,7 till 3,5 miljarder kronor.

Tidningen hittar en varningsflagga inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om det breda intervallet för teckningskursen på 30 procent.

"Vi lutar ändå åt att rabatten på nuvarande vinster räcker för att göra detta till en okej nyintroduktion att teckna. Säljaren känns angelägen vilket talar för att teckningskursen kan sättas attraktivt. Utsikterna för kraftpapper är goda. De stora investeringarna ligger några år i framtiden. Valutautvecklingen är förstås alltid en joker. Med viss tvekan sätter vi rådet att teckna Nordic Paper", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER