Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger tummen upp för Spermosens nyintroduktion, hittar dock fyra varningsflaggor

Fertilitetsbolaget Spermosens utvecklar diagnostik som ska förbättra IVF-behandlingar. Håller produkten vad den lovar kan intresset bli stort och aktien säljs inte ut särskilt dyrt. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Spermosens ska noteras på Spotlight med första handelsdag den 5 maj.

Tidningen hittar fyra varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om lång väntetid, 23 dagar från sista teckningsdag till första handelsdag, tveksamma incitament där den finansiella rådgivaren får teckningsoptioner som ersättning för utförda tjänster, säljsugen storägare i förhoppningsbolag samt bristfällig information om hur mycket kapital som satsats i bolaget sedan starten.

"Spermosens har en bit kvar innan bolaget har en färdig produkt på marknaden och hur användbar den blir återstår att se. Oddsen känns ändå relativt goda. Behoven av bättre data inför IVF-behandlingar är stort och Spermosens ansats är unik. Prislappen sätter inte hinder för att teckna, men det kräver förstås att investeraren är beredd att riskera hela insatsen. Den långa väntetiden till första handelsdag är ett minus som renderat i en varningsflagga från ipo-guiden", skriver Affärsvärlden och ger aktien en femma i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett köpråd eller i detta fall teckna aktien.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER