Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden lockas inte tillräckligt av APAC för att ge tummen upp

APAC blir Stockholmsbörsens andra spac-bolag. Detta är ett betydligt mer amerikaniserat spac-upplägg än det Bure körde med i premiär-spac:en ACQ Bure. På gott och ont, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

APAC ska noteras på Nasdaq Stockholm den 26 maj. Bolaget ska ta in 1,0 miljard kronor och
teckningskursen är 100 kronor per aktie.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om komplext erbjudande. "Det finns noterade A-aktier, onoterade B-aktier, sponsoroptioner och investeraroptioner vilket komplicerar. Spac-bolag är i sig också en ny företeelse för svenska investerare", skriver Affärsvärlden.

ACQ Bure har sen noteringen handlats stabilt strax under 110 kronor. Teckningskursen i ACQ var, likt för APAC, 100 kronor. Det är rimligt att tro att även APAC kommer handlas till viss premie framöver. Det finns alltså en viss poäng att teckna aktien i hopp om något liknande.

"I övrigt tycker vi "avgiften" känns hög i APAC och ogillar att sponsorer satsar relativt lite kapital till samma villkor som övriga investerare. Optioner och möjligheten att få tillbaka det investerade beloppet om man inte gillar det föreslagna förvärvet är en bra grej i APAC. Möjligheten ger ju på så vis ett skydd mot en börsnedgång inom 24-36 månader. Sammantaget tycker vi inte det lockar så mycket att vi sätter ett råd att teckna APAC", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER