Bildkälla: Stockfoto

Africa Oil i reviderat avtal om att förvärva 50 procent av POGBV i Nigeria

Africa Oil i reviderat avtal om att förvärva 50 procent av POGBV i Nigeria

Lundinsfärens oljebolag Africa Oil har ingått ett reviderat avtal gällande möjligheten till förvärv av aktier i Petrobas Oil ang Gas, POGBV, som har oljetillgångar offshore Nigeria. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta följer ett avtal som tecknades 31 oktober 2018 mellan Petrobras International Braspetro och Petrovida Holding (som är ett konsortium bestående av Africa Oil, Vitol Investment Partnership och Delonex Energy).

Vitol Investment Partnership och Delonex Energy har meddelat att de avstår från att köpa 50 procent av POGBV. Som en följd kan Africa Oil köpa 50-procentiga andelen i POGBV då Vitol och Delonex lämnar konsortiet Petrovida.

De primära tillgångarna i POGBV består av en indirekt andel om 8 procent i Oil Mining Lease (OML) 127, som innehåller det producerande Agbami fältet som drivs av Chevron, samt indirekt andel om 16 procent av OML 130, som drivs av affiliate-bolag till Total och som innehåller producerande fälten Akpo och Egina.

Africa Oil har ambitionen att slutföra transaktionen enligt tidigare utsatta villkor.

Bolaget meddelar vidare att de har träffat en kreditfacilitet med BTG Pactual om brygglån på 250 miljoner dollar. Lånet tillsammans med likvida medel kommer vara tillräckligt för att kunna genomföra POGBV-affären samt hålla 2020-budgeten.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER