Bildkälla: Stockfoto

Africa Oil tar ett stort steg framåt i Kenya, köpråd upprepas – Pareto

Africa Oil tar ett stort steg framåt i Kenya, köpråd upprepas – Pareto

Oljebolagen Africa Oil har tillsammans med sina joint venture-partners tecknat ett avtal med Kenyas regering för oljefälten i South Lokichar Basin. Det bekräftades av bolaget i ett pressmeddelande i morse och uppgifterna är i linje med vad Reuters rapporterade under tisdagseftermiddagen.

De två sidorna har förhandlat klart kring viktiga ekonomiska och kommersiella principer för oljeprojektet. Det slutliga investeringsbeslutet kommer mest sannolikt att fattas under nästa år. Africa Oil äger 25 procent i det kenyanska projektet, liksom franska Total. Tullow Oil, som är operatör, äger resterande 50 procent.

"Vi värderar ett riskbedömt värde på 1,90 kronor per aktie för denna projektfas och ett icke-riskbedömt värde på 2,70 kronor per aktie", skriver Pareto Securities i en snabbkommentar och bedömer att avtalet är ett stort steg framåt för bolaget i Kenya.

Hela bassängen värderas av Pareto till 2,40 kronor per aktie riskbedömt och 3,40 kronor per aktie icke-riskbedömt. I analysfirmans värdering av Africa Oils substansvärde på omkring 16 kronor per aktie står alla kenyanska projekt för omkring 5 kronor per aktie.

Pareto upprepar sitt köpråd för Africa Oil med riktkurs 16,50 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER