Bildkälla: Stockfoto

Africa Oils ordförande: Vi bevittnar en perfekt storm för oljeindustrin

Africa Oils ordförande: Vi bevittnar en perfekt storm för oljeindustrin

Lundinsfärens oljebolag Africa Oil är mitt inne i en perfekt storm för hela industrin. Det skriver ordförande John Craig i ett brev till aktieägarna.

Efterfrågan dyker i och med coronapandemin. Exakt samtidigt kommer inte Ryssland och Saudiarabien överens om produktionsnivåer för Opec+.

"Jag hoppas att det internationella samfundet under de kommande månaderna kommer att få ett mycket starkare grepp om denna pandemi och att vi gradvis kommer att återgå till våra normala rutiner", skriver han och fortsätter.
"Naturligtvis är en stor osäkerhet varaktigheten och omfattningen av den ekonomiska nedgången, som för den internationella olje- och gasindustrin förvärras av det uppenbara oljeprisskriget mellan Saudiarabien och Ryssland. Vi bevittnar en perfekt storm orsakad av en kombination av stort utbud och kollaps i efterfrågan."

Craig betonar att priserna har gått ned förr och att energimarknaderna då åter hittat en balans med återhämtning i priserna.

"Jag har ingen tvekan om att den här gången inte är något undantag och en återhämtning, när den är igång, kommer att ha en stark fart. Jag är försiktigt optimistisk för att efterfrågan och utbudsdynamiken kan förbättras avsevärt under 2021". Ordföranden betonar också att företaget är starkt och kan hantera den nuvarande stormen.

Africa Oil arbetar på att sänka kostnader där man kan, och enligt ordföranden är det absolut inte "business as usual". I övrigt ser man fram emot prospekteringsborrningar som äger rum i år och styrelseordföranden upprepar att man tror på förvärvet av Prime.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER