Bildkälla: Stockfoto

Agtira får order till Maxi ICA i Östersund värd 38 miljoner kronor

Foodtech-bolaget Agtira har tecknat avtal om att leverera Agtira Complete till ICA Fastigheter och Maxi ICA Stormarknad i Östersund. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det uppskattade ordervärdet för Agtira är 38 miljoner kronor under förutsättning att anläggningen levererar enligt avtal. Avtalsperioden mellan partnerna är på 15 år.

- Avtalet är genombrott för hela branschen och för oss och ger närodlat en helt en ny definition. Vi har arbetat hårt och nu är vi framme med en lösning som kommer att producera stora mängder färska grönsaker och lax i direkt anslutning till ICA Maxi i Östersund, vilket är fantastiskt, säger Mattias Gemborg, vd på Agtira.

I februari i år offentliggjorde Agtira att förstudien tillsammans med Maxi ICA Stormarknad Östersund var klar och att parterna enats om att gå vidare för att optimera och anpassa anläggningen för Maxi ICA Stormarknad Östersund. Nu är avtalen tecknade och enligt planen är det byggstart i april 2022 och anläggningen beräknas vara i drift i september 2022.

Avtalet mellan parterna sträcker sig över 15 år där Agtira uppför och driftar anläggningen initialt samtidigt som Maxi ICA Stormarknad Östersund förbinder sig att köpa det som anläggningen producerar. När anläggningen producerat enligt avtal så förvärvas den gemensamt av ICA Fastigheter AB och ICA Maxi Östersund inom fyra år. Om anläggningen inte når avtalad produktionsnivå uppgår avtalsvärdet till 20 miljoner kronor över fyra år.

Anläggningen, som blir den första och största i sitt slag som samproducera grönsaker och fisk i urban miljö i denna omfattningen, förväntas producera 85 ton gurka, 11 ton tomater, 40 000 krukor örter samt 10 ton atlantlax årligen, skriver bolaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER