Bildkälla: Stockfoto

Ahlstrom-Munksjö förväntar sig att jämförbar ebitda i Q1 blir högre än året innan

Ahlstrom-Munksjö förväntar sig att jämförbar ebitda i Q1 blir högre än året innan

Pappersproduktbolaget Ahlstrom-Munksjö förväntar sig att jämförbar ebitda i första kvartalet 2020 blir högre än jämfört med året innan. Det framgår av ett pressmeddelande där bolaget ändrar från att ge årsprognos till kvartalsprognos.

Årsprognosen var också att jämförbar ebitda förväntades vara högre än 2019.

Bakgrunden till varför prognosen ändras är på grund av rådande marknadsomständigheter från coronaviruset.

Bolaget uppger att kundaktiviteten har hållits på en god nivå under första kvartalet. Leveranserna väntas överstiga fjolårets period.

”Inom vårt breda utbud av avancerade fiberbaserade lösningar ser vi stark efterfrågan i de slutanvändarsegment som betjänar vård- och livsvetenskapsindustrin, vilka motsvarar 9 procent av vår nettoomsättning”, skriver bolaget.

Ahlstrom-Munksjö har för stunden samtliga 45 fabriker igång världen över. Påverkan från coronaviruset har hittills varit begränsad. Bolaget bidrar i bekämpningen av viruset.

”Vårt utbud innefattar lösningar för personlig skyddsutrustning såsom ansiktsmasker, skyddsrockar och operationslakan samt diagnostiskt material för snabbtester och ventilationsfilter för apparater som används för behandling av patienter med andningsstörningar. Vi kämpar också mot epidemin genom att öka på produktionen av material för ansiktsmasker med maskiner som används för tillverkning av filtrerings- och nonwoven-material”, heter det.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER