Bildkälla: Stockfoto

AIK Fotboll har tagit upp krediter om 7,4 miljoner kronor

AIK Fotboll har tagit upp krediter om 7,4 miljoner kronor hos sin huvudpartner, SVEA.

Krediterna består av ett lån på 5 miljoner kronor samt en möjlighet att belåna kundfordringarna i euro vid spelarförsäljningar upp till ett belopp motsvarande 2,4 miljoner kronor i dagens växelkurs.

AIK Fotboll uppger i en kommentar att man har en stabil utveckling av likviditeten, men man har ett behov av en reserv för att kunna ha fullt ekonomiskt handlingsutrymme i samband med kommande transferfönster. Syftet är att man vill kunna genomföra transfers som långsiktigt stärker företagets finansiella position. Klubben vill också kunna avstå transfers.

- Generellt råder fortfarande stor osäkerhet kring pandemins utveckling vilket, med gällande restriktioner, begränsar klubbens möjligheter att sälja lösbiljetter till våra hemmamatcher under en period framöver. Krediterna som upptagits kan därför också fungera som en likviditetsbrygga till dess att AIK Fotboll har möjlighet att sälja lösbiljetter och andra matchprodukter utan de begränsningar som nu gäller, uppger klubbens finansdirektör Håkan Strandlund.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER