Bildkälla: Stockfoto

AIK Fotboll minskar omsättning men ökar rörelseresultat under andra kvartalet - kommer krävas hårt arbete

AIK Fotboll redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en vändning till vinst.

Omsättningen sjönk 18,9 procent till 32,7 miljoner kronor (40,3).

Minskningen beror på pandemin vilken medfört att endast två (sju) allsvenska hemmamatcher med ett publiksnitt på 0 (17 768) har spelats under perioden.

Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kronor (-4,4), med en rörelsemarginal på 12,8 procent.

Resultatet efter skatt blev 3,3 miljoner kronor (-3,6).

AIK Fotbolls likviditet och resultat för helåret kommer att påverkas väsentligt av det antal årskortsinnehavare som väljer att avstå sin rätt till återbetalning för de matcher som spelats utan publik.

Vidare påverkas AIK Fotbolls årskortsförsäljning av restriktionerna.

"AIK Fotboll befinner sig i den största lågkonjunkturen i modern tid inom svensk ligafotboll. Det gör att många av de långsiktiga frågor som vi som klubb önskar driva hamnar på paus, eftersom vi kortsiktigt behöver fatta beslut och driva frågor som gör att klubbens existens inte hotas. Ett förenklat sätt att beskriva den ekonomiska situationen är att jämföra med 2019 och ta bort samtliga publikintäkter, men bibehålla alla kostnader", kommenterar vd Björn Wesström.

Det kommer att krävas ett fortsatt hårt arbete av samtliga för att ta klubben igenom denna tuffa period, både på och utanför fotbollsplanerna, förmedlar bolagschefen.

AIK Fotboll, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning32,740,3-18,9%
Rörelseresultat4,2-4,4
Rörelsemarginal12,8%
Nettoresultat3,3-3,6
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER