Bildkälla: Stockfoto

AIK Fotboll: Vi kommer att titta på uppgifterna från DN

AIK Fotboll uppger i en kommentar att man ser allvarligt på den artikel som Dagens Nyheter, DN, publicerade i helgen, då klubben kopplades samman med oegentligheter.

I helgen har DN rapporterat att polisen i samband med en knarkrazzia funnit en faktura kopplat till övergången av Nabil Bahouis. Fakturan kommer från ett estniskt bolag som företräds av grovt kriminella svenskar.

Klubben har, i samråd med en extern jurist, påbörjat ett arbete för att utreda klubbens agerande kopplat till Nabil Bahouis övergång samt övriga större spelaraffärer under det senaste decenniet.

Vidare uppger man att man inte har någon kännedom om företaget BlueBlueSky OÜ / Empresa Finance OÜ och har aldrig samarbetat med, eller gett något uppdrag åt, det företaget.

Vidare har AIK Fotboll fått en begäran från Svenska Fotbollförbundet att klargöra hur Palm Elevens uppdrag i samband med spelaraffären såg ut. Agenten Marco Lichtsteiners bolag Palm Eleven erhöll procent på nästa transfer när Nabil Bahoui 2014 omförhandlade och förlängde sitt avtal med AIK Fotboll.

"AIK Fotboll ämnar kommunicera när hela arbetet med denna utredning är klar och kommer, förutom klargörandet till Svenska Fotbollförbundet, inte att lämna några ytterligare kommentarer i ärendet", uppger klubben i en kommentar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER