Bildkälla: Daniel Krason / Shutterstock.com

Airbnb ska ha fördubblat förlusten i Q4 innan coronaviruset slog till – BN

Airbnb ska ha fördubblat förlusten i Q4 innan coronaviruset slog till – BN

Hemuthyraren Airbnb hade ett ebitda-resultat på minus 276,4 miljoner dollar i det fjärde kvartalet, uppger källor till Bloomberg News.

Det är en fördubbling från fjolårets förlust på 143,7 miljarder dollar.

Intäkterna i det fjärde kvartalet var 32 procent högre till 1,1 miljarder dollar och i kassan finns över två miljarder dollar, enligt källorna.

Airbnb, som var ebitda-positiva 2017 och 2018, ska under 2019 ha vänt till minus på ökade marknadsföringskostnader. Bolaget siktar på en börsnotering i år.

Men i och med coronavirusutbrottets spridning kan dessa planer potentiellt grusas, liksom prognosen om att öka intäkterna med 25 procent i första kvartalet 2020. Coronaviruset finns i 100 länder och har främst drabbat resande och betalövernattningar, vilket är Airbnbs gren.

Att viruset har påverkat verksamheten framgår av siffror från AirDNA som är Airbnb:s analysfirma. Den visar att bokningarna i Peking mellan 1 till 7 mars rasade med 96 procent och att motsvarande tapp var på över 40 procent för Rom och Seoul. Kina, Italien och Sydkorea är några av de mest drabbade länderna.

Airbnb värderas utanför börsen till 31 miljarder dollar. Bolaget har inte velat ge kommentar till Bloomberg.

Länkar och källor:

www.wsj.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER