Bildkälla: Stockfoto

Akelius delar ut 60 miljarder kronor, förväntar sig 'sju svåra år'

Fastighetsmiljardären Roger Akelius kommer i dagarna att dela ut över 60 miljarder kronor till sina stiftelseägda bolag, vilket måste vara den största utdelningen hittills av ett svenskt bolag. Det rapporterar Dagens industri.

Utdelningen går till Akelius tre Cypernbolag, och enligt honom själv ska pengarna användas för förvärv av fastigheter. Men någon brådska har man inte. “Nu känns en bra kassa viktigare”, skriver Akelius som tror på “sju svåra år” i spåren av en stark inflation.

En annan person med koppling till ett av Cypernbolagen, Demetris Syllouris, uppger till Di att en del av utdelningen också ska gå till skogsköp. Detta i syfte att sprida riskerna till andra branscher utöver fastigheter. Köpen ska redan ha initierats enligt lantbrukstidningen ATL som i veckan skrev att Akelius förvärvat skogsfastigheter runt om i hela Sverige för 340 miljoner kronor.

Akelius beslutade på årsstämman den 8 april om en nyemission av A-aktier, där tio befintliga A-aktier ger rätt att teckna åtta nya A-aktier till teckningskursen 1,60 euro per aktie. A-aktierna är onoterade.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER