Bildkälla: Stockfoto

Aktieandelen i Jupiter Gold & Silver uppgick till 80 procent inför februari

Fonden Jupiter Gold & Silver minskade 5,4 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ned Naylor-Leyland.

Under januari föll guldpriset 2,67 procent medan silver steg 2,96 procent. Uppgången i silver var inte särskilt kraftig men det var mycket aktivitet på marknaden, iShares Silver Trust såg rekordinflöden den sista handelsdagen i månaden.

Flertalet innehav rapporterade sin produktion för det fjärde kvartalet i januari. Enligt förvaltaren stack Kirkland Lake Gold ut som rapporterade ökning med 32 procent jämfört med fjärde kvartalet 2019.

Januari var en hektisk månad för portföljinnehavet O3 Mining Inc som gjorde en riktad emission och sålde två anläggningar. Bolaget sålde en anläggning i Quebec och en i Ontario, försäljningarna visar på att bolaget renodlar sin verksamhet skriver förvaltaren.

Fondens största innehav inför februari var First Majestic Silver med 7,6 procents portföljvikt. Även Pan American Silver och De Grey Mining utgjorde betydande delar av portföljen.

Aktieandelen inför februari uppgick till 80,0 procent, majoriteten av övriga tillgångar var investerade i guld och silver.

Jupiter Gold & Silver, %januari, 2021
Fond MM, förändring i procent-5,4
Index MM, förändring i procent-3,0
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER