Bildkälla: Stockfoto

Aktiespararen ger fem köpråd i den senaste utgåvan

Aktiespararen ger fem köpråd i den senaste utgåvan

Aktiespararen analyserar nio bolag i den senaste utgåvan som publiceras på torsdagen. Det resulterar i köpråd för Troax, Duni, Stora Enso, Kopparbergs och Bilia. Rådet avvakta ges för Attendo, amerikanska Tesla, danska Carlsberg och Lundin Petroleum.

Maskinskyddsbolaget Troax är ett spännande narrativ i kombination med stark tillväxt och god lönsamhet, vilket gör aktien köpvärd trots den starka uppgången. Tidningen ger köpråd med riktkursen 330 kronor.

Troax handlas i ett tight range och får idag skjuts av köprekommendationen från Aktiespararen.

Servettillverkaren Duni har dukat upp för en ny utdelningsfest, vilket lär locka nya ägare till aktien. Aktiespararen bedömer att intresset för aktien bör öka i takt med att utsikterna klarnar. Tidningen ger köpråd med riktkurs 125 kronor på ett års sikt, vilket med en utdelning på 5 procent skulle ge en avkastning på 15 procent.

Stora Enso erbjuder en lockande kombination av tillväxt och attraktiva nyckeltal. Aktiespararen anser att bolagets långsiktiga omvandling till stabilare och högre lönsamhet, stärkta finanser och högre utdelning fortsätter, vilket motiverar ett köpråd.

Äldrevårdsbolaget Attendo är en blandning av en politiskt driven lottsedel, ett framtidsföretag med demografin på sin sida och ett lågt värderat tjänsteföretag. Tidningen ger rådet avvakta det närmaste halvåret till följd av den politiska risken.

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla är i bilindustrisammanhang en kraftigt övervärderat, en lottsedel med okända odds. Aktien kan vara kul som en chansning för entusiasten, men som sparande duger den inte, anser Aktiespararen som ger rådet avvakta.

Sommarens värme har gjort att bryggerierna stundtals inte klarat av att möta efterfrågan. Höga värderingar gör dock att rekommendationerna blir en smula urvattnade. Tidningen föredrar ger köpråd för Kopparbergs och rådet avvakta för danska jätten Carlsberg.

Oljebolaget Lundin Petroleum har utvecklats starkt på börsen i år. Med stigande oljepriser, starka kassaflöden och en god operativ utveckling är bolaget intressant, men Aktiespararen avvaktar ett bättre ingångsläge. Rådet blir att sätta aktien på bevakningslistan och köpa för närmare 250 kronor.

[widget_subscribe]

Bilhandlaren Bilia har efter en gedigen kursklättring under 2013 till 2016 därefter haft en trögare utveckling på börsen. En analys i Aktiespararens analysprogram Hitta Kursvinnare visar dock att det kan nu kan vara läge för en uppgång igen. Aktien bedöms med en hög utdelning kunna ge en totalavkastning på drygt 12 procent per år, vilket motiverar ett köpråd.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER