Bildkälla: Stockfoto

Aktiespararen ger köpråd för åtta bolag i den senaste utgåvan

Aktiespararen ger köpråd för åtta bolag i den senaste utgåvan

Aktiespararen rekommenderar köp av Systemair, SBB, Veoneer, Netent, Handelsbanken, dansk-brittiska G4S, finska Altria och Fagerhult i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Securitas.

Ventilationsföretaget Systemair står nu inför en vändning efter flertalet rapportbesvikelser och en dalande aktiekurs, bedömer tidningen och ger köprekommendation med en riktkurs på 140 kronor på ett års sikt, vilket ger en uppsida på 25 procent.

Systemair visar tecken på omslag i kursgrafen och handlas nu åter ovanför MA200-dagars.

SBB är en fastighetsraket som stigit lodrätt i samband med varje rapport, trots bolagets inriktning på lågriskfastigheter. Aktiespararen anser att SBB är fullvärderad statistiskt sett men skickligt entreprenörskap liksom stora, färska insiderköp borgar för fortsatt god kurspotential. Tidningen ger därför köpråd för aktien.

Veoneer, en avknoppning av Autolivs affärsområde Electronics, har fått en bra start på börsen. Bolaget är väl förankrat i bilindustrin globalt och nyheter om order eller teknik ökar intresset för aktien. Aktiespararen ser läge att ta rygg på vd som nyligen köpte aktier för 23 miljoner kronor och ger köpråd för aktien.

Netent har tyngts av ett hack i tillväxtkurvan och ett vd-byte som satt press på aktien. Den rådande skepsisen mot bolaget ger en chans att köpa en aktie vars nedsida borde vara begränsad och en värdeökningspotential på minst 20 procent, bedömer tidningen som ger köpråd för aktien.

Handelsbanken går sin egen väg och så här långt har den varit bäst. Nu finns tecken på vankelmod och aktiemarknaden är mer svårflirtad. Aktiespararen ser därför ett köpläge och sätter riktkursen till 117 kronor på ett års sikt, vilket ger en potential på 15 procent inräknat kommande utdelning.

[widget_readmore title="Läs mer" url="https://borsvarlden.com/artiklar/affarsvarlden-ger-koprad-for-konecranes-och-acando-samt-saljrad-for-radisson-hospitality/"]

Säkerhet och bra direktavkastning är en trygg och tilltalande kombination som tar det säkra före det osäkra. Tidningen ger köpråd för danska-brittiska G4S medan potentialen i Securitas bedöms vara mindre och rådet för aktien blir därför avvakta.

Finska Altria är ledaren på den nordiska vin- och spritmarknaden. Aktien har kommit ned till intressanta nivåer och är ett utmärkt val för den defensiva utdelningsjägaren. Aktiespararen ger köpråd med riktkursen 9 euro.

Belysningsbolaget Fagerhult utklassade under några år börsen rejält. De senaste 1,5 åren har aktien dock tappat 40 procent. En analys i Hitta kursvinnare visar att det nu börjar bli läge att köpa aktien igen.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER