Bildkälla: Stockfoto

Aktiespararen ger köpråd för sextett av nordiska bolag

Aktiespararen ger köpråd för sextett av nordiska bolag

Aktiespararen rekommenderar köp av Bygghemma, danska Örsted, Holmen, finska Fortum, Eolus Vind och Svedbergs i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nilörn och Arise.

Bygghemma lockar med en stark marknadsposition, hög tillväxt, förbättringspotential på marginalsidan och möjligheten till fler förvärv. Aktiespararen ger köpråd och sätter riktkursen till 70 kronor på tolv månaders sikt.

Örsted är verksamt inom vindkraftsparker till havs och grön energi på land. Danska staten äger hälften av aktierna i bolaget. Tidningen bedömer att de långsiktiga tillväxtutsikterna är goda och lämnar köpråd upp till 700 kronor.

Holmens aktie bjuder på hållbara tillgångar, högt substansvärde, god lönsamhet och tillväxtmöjligheter. "Holmen för upp till 280 kronor passar fint i en byrålåda, gärna av trä", skriver Aktiespararen som köpstämplar aktien.

Fortum är ett lite väl fossilt energibolag, men nyckeltalen lockar och aktien blir ett allt vackrare inslag i portföljen, bedömer tidningen och ger köpråd.

Nilörn är en välskött, lågvärderad underleverantör till modeindustrin. Aktiespararen bedömer dock att fundamenta inte räcker för ett motivera ett köpråd utan stannar vid ett neutralt råd.

Vindkraftsaktierna kommer tillbaka i ett normalare börsväder och det gäller särskilt Eolus Vind. Tidningen väljer att avvakta med Arise men chansköper Eolus Vind där värderingen lockar.

Badrumsbolaget Svedbergs är på väg tillbaka. Inkrementella marginalförbättringar och ett starkt kassaflöde ger potential till fina utdelningskuponger kommande år. Värderingen är låg, bedömer Aktiespararen som ger köpråd med riktkursen 25 kronor på ett års sikt.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER