Bildkälla: k.nopparat / Shutterstock.com

Alibaba, Ant Financial och Shanghai i strategiskt samarbete

Alibaba och dess finansenhet Ant Financial har tecknat ett strategiskt samarbete med staden Shanghai för den vidare integrationen av deltat Yangtze River. Det skriver Technode.

Annons

Det handlar om att Alibaba ska bidra med att hämta in fler företag, teknik och produkter till Shanghai. I staden ligger huvudkontoret för flera av Alibabas dotterbolag, inklusive supermarknadskedjan Hema och matleveransplattformen Ele.me.

Det uppges också att Alibaba nu även valt Shanghai som hem för handelsplatsen Tmalls globala produktlansering.

Ant Financials bidrag blir att utveckla nätverket för mobilbetalningar i Shanghai, samt fortsätta stödja stadens officiella shoppingfestival i egenskap av officiell partner. Ant Financial har även gått med på att bygga ett finanscenter i Shanghai.

I juli bestämdes det att Shanghai, som ingår i Yangtze River-deltat tillsammans med mer produktionsinriktade städerna Zhejiang och Jiangsu, ska jobba mot att integrera sina ekonomier under den kommande treårsperioden. För att backa upp denna satsning och vidare teknikutveckling i regionen har en statsfond på 100 miljarder yuan lanserats.

Länkar och källor:

technode.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser