Bildkälla: Stockfoto

Analysguiden sänker sitt motiverade värde för Angler Gaming

Efter Q1-rapporten väljer Analysguiden att sänka sitt motiverade värde för bettingbolaget Angler Gaming till 5,1-5,3 kronor per aktie (8,4). Bakom sänkningen ligger en kvartalsrapport med försämrade nyckeltal samt en försenad åtgärdsplan. Det framgår av en uppdragsanalys.

Nettoomsättningen kom in på 7,8 miljoner euro (13,5), vilket är en minskning på med 42 procent på årsbasis och 18 procent sekventiellt sett. Även rörelseresultatet sjönk och kom in på 0,4 miljoner euro, vilket är en nedgång med 89 procent på årsbasis och 71 procent sekventiellt.

Även viktiga nyckeltal sjönk, där kundinsättningar, aktiva kunder och nya deponerande kunder minskar på årsbasis.

I rapporten meddelade vd Thomas Kalita att den tidigare kommunicerade åtgärdsplanen kommer bli försenad, något som Analysguiden kommenterar.

"Effekterna av planen har alltså inte infunnit sig så snabbt som ledningen trott. Men i rapporten kommunicerar bolaget att utvecklingen för de första 39 dagarna i det andra kvartalet visar på en ökning i net game win med 9 procent mot kvartalet innan och nya deponerande kunder är upp 10 procent under samma period. Det tyder på att det sekventiellt verkar som att vi kan räkna med ett starkare andra kvartal än det första kvartalet för 2022", skriver Analysguiden i sin analys.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER