Bildkälla: Stockfoto

Anoto genomför aviserad andra riktad nyemission till Rothesay

Teknikbolaget Anoto genomför nu den tidigare aviserade andra riktade nyemissionen till Rothesay. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anoto meddelade den 29 december i fjol att bolaget kommit överens med Rothesay att genomföra en första riktad nyemission på 9 miljoner stamaktier till Rothesay samt att Anotos styrelse vid senare tillfälle skulle kalla till extra bolagsstämma för godkännande av ytterligare en riktad nyemission till Rothesay om 21 miljoner stamaktier.

Anotos styrelse har därför beslutat att genomföra en riktad nyemission av 21 miljoner stamaktier till teckningskursen 90 öre per aktie, vilket är samma teckningskurs som i den riktade nyemissionen den 29 december. Bolaget tillförs 18,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Anoto har därefter 215,66 miljoner aktier utestående.

Aktieägarna i Anoto kallas till extra bolagstämma den 15 februari. Stämman föreslås godkänna styrelsens beslut om den riktade nyemissionen till Rothesay.

Bolaget avser att använda emissionslikviden för att fortsätta utveckla Kait-plattformen Kait@Home, finansiera flytten av hårdvarutillverkningen från Sydkorea till en större produktionsanläggning i Mexiko samt för inköp av material till produktionen i Mexiko.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER