Bildkälla: Stockfoto

Anoto genomför riktad nyemission – koreanskt bolag blir största ägare

Anoto genomför riktad nyemission – koreanskt bolag blir största ägare

Teknikbolaget Anoto genomför en riktad nyemission och tillförs genom detta 2,1 miljoner dollar.

Emissionen omfattar totalt 20 miljoner aktier och teckningskursen är 0,11 dollar per aktie, motsvarande 1,03 kronor per aktie.

Nyemissionen har tecknats av koreanska Soltworks, ett IKT-bolag listat på KOSDAQ i Sydkorea. Företaget investerade i Anoto i november förra året. Efter den senaste transaktionen kommer det koreanska bolaget att äga cirka 19 procent av Anoto. Det gör det koreanska bolaget till det svenska teknikföretagets största ägare. Utspädningen blir cirka 13 procent.

”Vi är glada att se ytterligare en investering från en strategisk partner som Soltworks, som därmed blir Anotos största aktieägare. Investeringen är en tydlig bekräftelse från Soltworks avseende Anotos framtida utsikter”, säger Jörgen Durban, styrelseordförande i Anoto, i en kommentar.

Anoto avser att använda emissionslikviden för att producera pennor för lagerhållning i förberedelse för förväntad ökad efterfrågan av KAIT-pennor. Kapitalet kommer även att användas för en förestående lansering av nya pennmodeller för Livescribe som kommer att kallas the Symphony och Andante.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER