Bildkälla: Stockfoto

Anoto gör riktad nyemission på på 8,8 miljoner kronor - premie på 9,7 procent

Teknikbolaget Anoto uppger idag att de genomför en riktad nyemission till ett värde om 1 miljon dollar till största ägaren Soltworks. Anledningen sägs vara att de ville genomföra kapitalanskaffningen tids- och kostnadseffektivt, förmedlas det i ett pressmeddelande.

Teckningskursen blev cirka 1,25 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 9,7 procent jämfört med genomsnittlig volymviktad kurs de tio handelsdagarna före emissionsbeslutet.

Genom emissionen tillförs Anoto cirka 8,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Utspädningseffekten är cirka 4 procent.

Bolaget avser att använda emissionslikviden för att producera pennor för lagerhållning i förberedelse för förväntad ökad efterfrågan av KAIT-pennor.

”Soltworks fortsätter att se ett långsiktigt värde i såväl Anoto som KAIT. Det faktum att Soltworks är villigt att investera till en premie mot marknadspriset, särskilt under en tid präglad av COVID-19, vittnar om deras tro på Anoto och KAIT. I samband med att vi ökar produktionsvolymen är vi glada över att se att vår största institutionella investerare kliver fram för att finansiera bolaget”, säger Joonhee Won, vd för Anoto.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER