Bildkälla: <a rel="nofollow" class="external free" href="http://www.cgpgrey.com">http://www.cgpgrey.com</a> [<a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0">CC BY 2.0</a>], <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AThe_Apple_Store_Flag_5022877197.jpg">via Wikimedia Commons</a>

Apples försäljning i Kina kan påverkas av bannlysningen av WeChat

Teknikjätten Apples Iphone-försäljning i Kina hotas av Donalds Trumps bannlysning av meddelandetjänsten WeChat.

Beslutet kan leda till att Apples position i Kina riskeras då användare snart kan komma att stå inför ett val mellan deras Iphone och deras favoritapp, skriver Nikkei Asian Review.

WeChat är omåttligt populär i Kina och en del användare har uttryckt att de kan tänka sig att byta till en smartphone från till exempel Huawei för att fortsatt ha tillgång till appen.

Försäljningen av smartphones i Kina sjönk med 35 procent i juli jämfört med samma månad året innan. Det var tredje månaden i rad med nedgång och nedgången var större än föregående två månaders fall som låg kring mid-teens (cirka 15 procent), enligt Evercores analytiker Amit Daryanani.

Analytikern räknar med att Apples försäljning kommer att gå måttligt bättre än den breda marknaden, men konstaterar samtidigt att penetrationsgraden redan är hög för Iphone varför någon extraordinär utveckling är otrolig. Enligt analytikern bottnade Apples iphoneförsäljning under räkenskapsåret 2019 och han räknar med viss tillväxt in i räkenskapsår 2022.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER