Bildkälla: Stockfoto

Aptahem tecknar avsiktsförklaring med läkemedelsbolag i Europa för Apta-1

Forskningsbolaget Aptahem har ingått en icke-bindande avsiktsförklaring med ett medelstort läkemedelsbolag med huvudsäte i Europa. Det avser licensvillkor för exklusiv utveckling, tillverkning och distribution av Apta-1 för behandling av sepsis i Europa.

Genom undertecknandes ges motparten en period att förhandla exklusivt med Aptahem, enligt ett pressmeddelande. Aptahem garanterar inte att en transaktion kommer att genomföras baserat på nuvarande villkor i avsiktsförklaringen.

"Vi har haft regelbunden kontakt med vår motpart strax över ett år och den övergripande dialogen har nu övergått i en mer djuplodande due diligence-fas. Båda parter är överens om att behovet av nya behandlingsalternativ för sepsis är enormt och att egenskaperna hos Apta-1 ser mycket lovande ut för att skapa patientnytta. Den europeiska marknaden är stor och ett partnerskap vore ekonomiskt och strategiskt gynnsamt för att kommersialisera Apta-1 på bästa sätt och jag bedömer att det finns goda förutsättningar för ett bra samarbete", säger vd Mikael Lindstam.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER