Bildkälla: Stockfoto

Arctic Minerals: Mineraltillgångar till rabatt - Carlsquare

Under vintern har Arctic Minerals redovisat ökade mineraltillgångar och identifierat lovande prospekteringspotential i Bidjövagge. De finländksa projekten går generellt framåt. Vi beräknar ett motiverat värde på 1,14 SEK efter en förändrad värderingsansats och bedömer att Arctic Minerals värderas med en rabatt jämfört med liknande bolag.

Under 2022 bedömer vi att Arctic Minerals framför allt kommer att lägga resurser på fortsatta tidiga undersökningar i de helägda projekten i Finland. Därtill förväntar vi oss att partnern Rio Tinto blir majoritetsägare i Peräpohja, vilket i så fall skulle validera projektet ytterligare. Slutligen är Bidjovagge en ”dark horse” i den händelse ett genombrott nås i tillståndsfrågan eller att Arctic Minerals kan få en stark partner i projektet till rimliga villkor.

Vi har gjort en översyn av vår värderingsansats och antar nu utspädning i samriskprojektet. I gengäld pekar en relativvärdering på ett högre motiverat värde för Bidjovagge än i våra tidigare beräkningar. Totalt sett gör vi endast en mindre justering av vårt motiverade värde i ett base case till 1,14 kronor jämfört med vår preliminära värdering efter den uppdaterade mineraltillgångsberäkningen som publicerades 16 december 2021 (1,19 kronor per aktie).

I vårt Bear case kommer vi fram till en riktkurs på 0,39 kronor per aktie (tidigare 0,41 kronor per aktie) medan vårt Bull case höjs till 2,6 kronor (tidigare 1,92 kronor per aktie) då vi ser en högre möjlig uppsida i Bidjovagge i ett optimistiskt scenario.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER