Bildkälla: Stockfoto

Arden X ökade 3,5 procent i januari – Stillfront förvärvade Storm8 för 2,9 miljarder kronor

Arden X ökade 3,5 procent i januari – Stillfront förvärvade Storm8 för 2,9 miljarder kronor

Fonden Arden X steg 3,5 procent i januari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Stefan Westin.

Nyhetsflödet dominerades av det nya coronaviruset under årets första månad. Det är svårt att idag veta vilka konsekvenser som viruset kommer att få, men det har skapat oroligheter på världens börser.

En stor nyhet bland portföljinnehaven var att Stillfront förvärvade den amerikanska spelutvecklaren Storm8 för 2,9 miljarder kronor. Stillfront steg 15 procent på affären.

Funcoms största ägare Tencent meddelade att man vill köpa resterande av aktierna i bolaget för 17 NOK/aktie. Beskedet fick Funcom att stiga 26 procent.

"Mindre glädjande var nyheten om att MTG avbryter förhandlingarna med kinesiska Huya om ett joint venturebolag för att expandera ESL till den kinesiska marknaden", skriver Westin.

MTG backade 14 procent.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var MTG, Take-Two Interactive och NetEase med portföljvikterna 5,5, 5 respektive 5,3 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER