Bildkälla: Stockfoto

Arise har goda förutsättningar att sälja osålda projekt i vindparkerna – Penser

Arise har goda förutsättningar att sälja osålda projekt i vindparkerna – Penser

Vindkraftsbolaget Arise har goda förutsättningar att sälja de osålda projekten som fördelas på fem parker, skriver Erik Penser i en analys där de summerar att aktien har hög potential till hög risk.

Arise delårsrapport för det andra kvartalet presenterades under gårdagen och rapporten vittnade om att en frånvaro av projektförsäljningar och svag vindkraftsproduktion pressade rörelseresultatet under perioden. Men Erik Penser tror att förutsättningarna finns för att sälja de osålda projekten.

"Med Krange Vinds två parker om totalt 180 megawatt och en fortsatt positiv trend i utländskt investerarintresse på projektförsäljningsmarknaden ser vi goda förutsättningar att bolaget ska kunna sälja de över 400 megawatt osålda projekt fördelade på fem parker man har närmast i pipeline, vilket skulle innebära ett betydande lönsamhetslyft 2019 och framförallt 2020", skriver Erik Penser i sin analys.

Efter ett svagare resultatbidrag från andra kvartalet än väntat så har Erik Penser sänkt sin prognos för rörelseresultatet med 12 procent för 2018. Prognosen för 2019 lämnas närmast förändrad medan prognosen för 2020 höjts med 14 procent, då de räknar med ett visst genomslag på resultaträkningen från förvärvet av Krange Vind.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER