Bildkälla: Stockfoto

Ascelia Pharma stärker kassan genom riktad nyemission på 200 miljoner

Forskningsbolaget Ascelia Pharma har genomfört en riktad nyemission om 200 miljoner kronor.

Teckningskursen var 40 kronor per aktie och fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Vidare har personer som ingår i företagets incitamentsprogram sålt av 204 070 aktier till samma pris. Dessa motiverar sina försäljningar av personliga skatteeffekter och för att täcka kostnader som uppstått.

I samband med den riktade emissionen tecknade både befintliga och nya aktieägare, däribland bland andra Fjärde AP-fonden, Healthinvest Partners och Handelsbanken Fonder.

"Vi är glada att se ett så stort intresse och deltagande från ansedda institutionella investerare. Med Oncoral och dess orala dagliga dosering av irinotecan-baserad cellgiftsbehandling har vi möjlighet att visa både effektivitet och säkerhetsfördelar för patienter. Vidare möjliggör finansieringen ett ramp-up av kommersiella aktiviteter nu när vi förbereder oss för lanseringen av Mangoral ", sa Magnus Corfitzen, vd på Ascelia Pharma, i en kommentar.

Vad skall då kapitalet användas till? Kapitalet skall användas till, ett finansiera fas II-studien for läkemedelskandidaten Oncoral, en oral cellgiftbehandling, två, accelerera aktiviteter mot kommersialiseringen av det diagnostiska läkemedlet Mangoral, som är i en pågående fas III-studie samt för det tredje använda kapitalet för allmänna företagsändamål.

Emissionen behöver klubbas vid en extra stämma den 13 april.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER