Bildkälla: Stockfoto

Atlant Green Tech Metals minskade 2,5 procent i september - Lithium Americas största innehavet

Fonden Atlant Green Tech Metals minskade 2,5 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Mattias Gromark.

I den förra marknadskommentaren menade förvaltaren att man i början av året såg att börsen mycket väl skulle kunna stiga med 50-100 procent under 2021. Även om det ni handlade om en dans på en allt slakare lina så fanns det uppsida kvar och man menade att den stigande trenden skulle återupptas på kort sikt.

Vidare skriver förvaltaren att som så många gånger förr visar det sig att kortsiktiga prognoser ofta slår fel men att man lärt sig den hårda vägen sedan en lång tid tillbaka vilket inneburit att fondresultaten denna månad varit positiva i de flesta fall.

Den största risken till att börsfesten skulle ta slut menar förvaltaren är de stigande marknadsräntorna. Däremot poängterar man att det sällan är de uppenbara faktorerna som leder till stopp för en lång tids uppgång då de ofta redan är inprisade.

"Istället bedömer vi tills vidare att vi är inne i en mer normal rekylfas, och att pengarna som lämnat aktiemarknaden snart återvänder eftersom inga egentliga alternativ finns. Med andra ord, mer talar för att nedgången snart är över än motsatsen, men det är klokt att fortsatt ha störthjälm på utifrån de höga värderingarna", skriver förvaltaren.

Fondens tre största innehav vid månadsskiftet var Lithium Americas Corp, Glencore och Cameco med portföljvikter om 6,1, 5,8 respektive 5,4 procent.

Atlant Green Tech Metals, %september, 2021
Fond MM, förändring i procent-2,5
Fond i år, förändring i procent-8,1
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER