Bildkälla: Stockfoto

Atlant Green Tech Metals ökade 10,1 procent i oktober - FL Smidth är nytt innehav

Fonden Atlant Green Tech Metals steg 10,1 procent i oktober. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden har fonden fått nya innehav i form av danska FL Smidth, som bland annat tillverkar utrustning för gruvindustrin, men även holländska AGM, som tillverkar högt förädlade specialmetaller för transport, infrastruktur och energiområdet. Bolaget etablerar inom kort en förädlingsanläggning i Tyskland för litium till batterisektorn.

Fonden har också sålt av innehavet i ryska Norilsk Nickel. Bakgrunden är miljöskäl. Fonden tog även hem vinster i Glencore och sålde av en femtedel av hela innehavet efter en stark utveckling på börsen. Positionerna i Newmont Mining och Royal Gold har avvecklats.

Bästa innehav i oktober var Bear Creek Mining +65,5 procent, Noveau Monde Graphite +43,7 procent och Neo Lithium 38 procent. Sämsta innehav var American Battery Metals -18,6 procent, Solgold -4,9 procent och Copperstone Resources -3,4 procent.

Det har även skett lite konsolidering under höstmånaden. Neo Lithium har fått ett bud från kinesiska Zijin Mining. Det är säkerligen inte det kinesiska bolagets sista förvärv inom batterimineraler, skriver förvaltaren. Även innehavet Lithium Americas är inne i en budstrid om Millenium Lithium.

Största innehav vid periodens utgång var Lithium Americas, Standard Lithium och Cameco med andelar om 6,9, 5,6 respektive 5,1 procent.

Atlant Green Tech Metals, %oktober, 2021
Fond MM, förändring i procent10,1
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER