Bildkälla: Stockfoto

AT&T har börjat makulera aktier för att stärka resultatet, aviserar kostnadsbesparingar på 1,5 miljarder dollar för 2020

AT&T har börjat makulera aktier för att stärka resultatet, aviserar kostnadsbesparingar på 1,5 miljarder dollar för 2020

AT&T har börjat makulera återköpta aktier under det fjärde kvartalet vilket väntas motverka den negativa effekten på resultatet från investeringarna i HBO Max. Det uppgav operativa chefen John Stankey under en UBS-konferens, enligt ett pressmeddelande.

Stankey sade också att företaget har påskyndat aktieåterköpen på 4 miljarder dollar för att kunna makulera 100 miljoner aktier under första kvartalet 2020.

Vidare har Stankey sagt att företaget är fokuserat på att dra ned de operativa kostnaderna inom nätverket över vanliga 6-8 procent per år. För 2020 är målet att kostnaderna sänks ytterligare med 4 procent, eller 1,5 miljarder dollar, vilket skulle komma från lägre personalkostnader och ett reducerat huvudkontor.

Vad gäller de ärvda skulderna från Time Warner-affären räknar AT&T med att ha dessa helt utraderade vid slutet av 2022. Målet är att ha nettoskulden på 2 till 2,25 gånger mot ebitda, vilket skulle hjälpa bolaget att höja kreditbetyget.

Länkar och källor:

seekingalpha.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER