Bildkälla: Stockfoto

AuAg Precious Green A inleder året starkt - ökade 7,73 procent i januari

Fonden AuAg Precious Green A steg 7,73 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Stefan Abrahamsson och Eric Strand. Sedan lanseringen i september 2020 har alla månadsavkastningar varit positiva.

"Om det är någonting som verkligen har stuckit iväg ordentligt i kursutveckling sedan Joe Biden tog hem segern i presidentvalet för knappt två månader sedan så är det tillgångar med fokus på hållbarhet", kommenterar förvaltarna.

"Det bekräftas också av den positiva prisutvecklingen för underliggande råvaror som koppar, litium och "rare earth elements" som samtliga är viktiga i vår fond AuAg Precious Green och oumbärliga inslag i transformeringen till en grönare värld. Trots att AuAg Precious Green, utöver hållbarhetsinriktningen som står för totalt 60% av fondens tillgångar, har en omkring 40 procent exponering till guld, så lyckades fonden ändå med att leverera en betryggande god avkastning under januari månad", fortsätter Abrahamsson.

Aktieinnehaven i fonden är indelade i fyra kategorier vilka är, Green Power, Green Energy, Green Efficiency och Green Commodities. Innehav inför februari inkluderade PlugPower, First Solar, SolarEdge Technology och Orocobre.
AuAg Precious Green A, %januari, 2021
Fond MM, förändring i procent7,73
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER