Bildkälla: Stockfoto

AXA Rosenberg fonders Chris Iggo tror att investerare bör positionera sig defensivt

Marknaderna har problem med att centralbanker möjligtvis kommer att minska tillgångsköpen. När regeringar säljer men centralbanker köper mindre går kanske priserna ned, skriver Chris Iggo i Iggo's Insights.

Den brittiska centralbanken gjorde investerare besvikna när de meddelade att de inte skulle fortsätta QE-programmet. Det lyckade vaccinprogrammet och Boris Johnsons plan för återuppöppnandet av ekonomin har lett till en mer positiv syn på Storbritanniens tillväxt.

Vidare skriver Chris Iggo att världen behöver tillväxt och jobb samt investera massvis för att nå Parisavtalet under nästa årtionde. Vad vi såg i slutet av februari var en modest prisjustering för den långsiktiga kostnaden för kapital från väldigt låga nivåer, skriver Iggo.

Avslutningsvis skriver Iggo att volatilitet alltid är en risk för långsiktig avkastning. Riskhantering kan påverka investerare till att inte följa sin långsiktiga plan. Iggo skriver att det förmodligen är en klok idé att inta en mer defensiv position som skyddar kapital.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER