Bildkälla: Stockfoto

AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD ökade 14,2 procent i november - vaccinnyheter drog börsen till rekordnivåer

Fonden AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD steg 14,2 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 15,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,8 procent och är därmed sämre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna steg börserna i november tack vare positiva vaccinnyheter. Det ledde till att de globala marknaderna nådde all time high-nivåer. Börserna steg även efter att Trump godkänt övergången till Bidens administration.

De positiva vaccinnyheterna gjorde att oljepriset utvecklades positivt. Sektorsvis var energi den bästa kategorin under månaden.

Enligt förvaltarna beror underprestationen mot index på att fonden legat lätt i bolag som är känsliga mot Covid-19. När de positiva vaccinnyheterna kom utvecklades dessa bolag positivt.

Största negativa bidragsgivare för månaden var Quidel. Quidel är ett medicinföretag som sysslar med diagnostik. Företaget har stigit kraftigt under året och föll enligt förvaltarna på de positiva vaccinnyheterna.
AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent14,2
Index MM, förändring i procent15,4
Fond i år, förändring i procent-2,8
Index i år, förändring i procent8,2
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER