Bildkälla: Stockfoto

AXA Rosenberg Global Small Cap ökade 1,94 procent i augusti - innehav inom finans och teknologi bidrog positivt

Fonden AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD steg 1,94 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,43 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 20,68 procent och är därmed bättre än index som har ökat 16,59 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltaren att globala aktier fortsatte att stiga efter att FED lugnat investerares oro kring centralbankens planer att minska sina stödköp. Utöver det fortsatte bolag att komma in med starka kvartalsrapporter under månaden.

Den amerikanska dollarn nådde under augusti den högsta nivån på nio månader. Dollarn gynnades av osäkerhet kring FEDs potentiella nedtrappning av stödköpen och oroligheter kring en ökad smittspridning av coronaviruset.

De sektorer som presterade bäst under månaden var finans- och teknologisektorn. Andra sektorer som presterade bra under perioden var hälsovårds- och kommunikationstjänster. Den enda sektorn som gav negativ avkastning under perioden var energisektorn.

På aktienivå var den största negativa bidragsgivaren fondens position i Medifast. Även Ferrexpo och Perrigo bidrog negativt till fondens avkastning under månaden. Bland de positiva bidragsgivarna fanns fondens innehav i Paylocity Holding och Credit Acceptance.

AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent1,94
Index MM, förändring i procent2,43
Fond i år, förändring i procent20,68
Index i år, förändring i procent16,59
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER